måndag 16 mars 2009

Ett par gamla favoriter.....

Fläskfilégratäng med chilismak, 4 port

600g fläskfilé
½tsk salt
2krm svart- och vitpeppar
200g färska champinjoner
1 röd paprika
2½dl grädde 7%
½dl chilisås
1dl riven ost 17%

Till servering: Kokt pressad potatis eller ris, grönsallad

Putsa köttet rent från hinnor. Skär i centimetertjocka skivor, bryn i stekpanna. Krydda med salt och peppar. Lägg över köttet på ett ugnsäkert fat.
Ansa champinjonerna och dela dem om de är stora. Bryn i stekpannan. Skölj, kärna ur och skär paprikan i klyftor. Lägg i champinjonerna och paprikan över köttet. Blanda grädde och chilisås och häll över. Strö på den rivna osten.
Gratinera i 225 grader i ca 10 minuter eller tills rätten fått fin färg.

Points per portion: 5 points
OBS! Räkna extra för stekmargarin och potatis eller riset!!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Helens kycklinggryta, 4 port

600g kycklingfilé
Salt
Peppar
½liter blandad svamp (jag brukar bara ha champinjoner)
3dl grädde 7%
3msk rött matlagningsvin
2msk portvins- eller svartvinbärsgelé
1msk kinesisk soja

Till servering: Rosmarinpotatis

Skär filéerna i mindre bitar. Salta och peppra. Bryn filéerna i matfett i en stekpanna. Lägg över köttet i en ugnsäker form.
Ansa svampen och skär den i bitar. Fräs svampen med matfett i en stekpanna. Tillsätt grädde, vin och gelé. Smaka av med salt, peppar och soja. Koka upp och låt puttra några minuter.
Häll svampsåsen över filéerna. Gratinera mitt i ugnen ca 15 minuter.

Points per portion: 4,5 points
OBS!! Räkna extra för stekmargarin och potatisen!!


Rosmarinpotatis

Bakpotatis eller stor ”vanlig” potatis
Grovt salt, olivolja, rosmarin

Dela potatisen i två delar, pensla på olja. Strö över salt och rosmarin.
Baka i ugnen i 200grader i 45 minuter

Points: Förslagsvis Douval på potatisen och räkna med olivoljan

1 kommentar:

  1. Härligt med nya recept.. De ska provas hos oss =) Hoppas att allt går bra för dig..

    Kramar om

    SvaraRadera