lördag 6 februari 2010

Lasagne

Gjorde en läskigt god lasagne ikväll.
Fick tipset att använda Keldas färdiga ostsås och eftersom jag tycker väldigt mycket om Four cheeses så fick det bli den.
Jag "blundade" för pointsen och åt det jag ville ha. Trodde det skulle vara äckligt mycket points i men det blev inte så farligt ändå...

Vi hade vitkålssallad a la pizzasallad till.

Lasagne
Portioner 4-6 portioner

Ingredienser:

9 lasagneplattor (3 per lager) - 9 points

Köttfärssås:

1-2 gula lökar
1 msk smör eller olja - 3 points
400 g köttfärs - 13,3 points
400 g krossade tomater
2 msk tomatpuré
1 grönsaks- eller köttbuljongtärning
1 tsk basilika
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
ev. chili explosion eller 1 tsk chilipeppar

Ostsås:

2pkt (á 400ml) Kelda Four cheeses - 24,4 points

Garnering:

1 dl (ca 35 g) riven ost 24% - 3 points


Gör så här:
Köttfärssåsen: Skala och hacka löken. Hetta upp en stekpanna med smör eller olja. Fräs
lök och köttfärs. Tillsätt tomater, tomatpuré, basilika och buljongtärning. Koka under
lock på svag värme ca 20 minuter. Smaka av med salt och peppar. Om du vill ha lite
chilismak på din lasagne så rekommenderas några varv på kryddkvarnen chili explosion
eller chilipulver.
När köttfärssåsen är klar ta fram en ugnsfast form som har ett sådant mått
så att lasagneplattorna passar. OBS! Läs på förpackning hur länge lasagneplattorna ska
tillagas. Om det är mer än 20 minuter bör du förkoka dem innan du använder dem i
lasagnen, alternativt ha lasagnen längre tid i ugnen än angiven tid nedan annars kommer
det bli en hård lasagne.
Häll hälften av ostsåsen på botten av formen. Lägg på 3 av plattorna. Bred ut hälften
av köttfärssåsen. Lägg på tre plattor. Bred ut resten av köttfärssåsen. Lägg på de
sista tre plattorna. Häll på resten av ostsåsen och strö över riven ost.
Gratinera mitt i ugnen i 225 grader i ca 15-20 minuter eller så lång tid som krävs för
att lasagneplattorna ska bli mjuka (läs på förpackningen). Du kan behöva lägga på
ugnsfolie för att den inte ska bli bränd ovanpå om du har den inne längre än 20
minuter.

Totalt - 49,7 points
4 port= 12,4 points/port.
6 port= 8,3 points/port.

Källa: http://www.recepten.se/recept/lasagne.html

2 kommentarer:

  1. Det där låter supergott!

    Du får bjuda in mig så jag får smaka! ;O)))

    kram!

    SvaraRadera
  2. Det var en bra idé....och så tar du med kameran =)
    Jag återkommer!

    Kram tillbaks!

    SvaraRadera