söndag 2 september 2012

Nu är jag tillbaka igen!

Jag har haft ett par riktigt jobbiga veckor den senaste tiden. Eller egentligen hela sommaren...
I januari fick jag reda på att mitt blodvärde "låg i underkant" och jag fick ett brev hem att jag skulle återkomma och ta ett nytt prov. Men det glömde jag bort...

Samma helg som jag gick på semester i början på juli så upptäckte jag knölar i magen som ömmade. Blev orolig såklart. Kom att tänka på mitt blodvärde igen och tänkte att det nog är bäst att kolla upp detta.
Jag ringde läkaren och fick en tid första veckan i augusti. Jag tog ett nytt blodprov ink kolla järndepåerna så det skulle vara klart till läkarbesöket.
Mitt blodvärde hade sjunkit ytterligare, från 113 i januari till 99 i augusti. Järndepåerna låg i botten. Min läkare klämde på magen och konstaterade att "knölarna" i magen troligen var bråck och har inget samband med mitt blodvärde.
Det skickades en remiss till röntgen. Datortomografi, för att utesluta att jag inte blöder nånstans i kroppen som orsakar mitt dåliga blodvärde.
Och jag säger..... FY TUSAN vad man hinner med att grubbla på vad det kan vara!?
Jag gick en tid till röntgen den 23/8. Dagarna innan var hemska. Vad skulle de hitta? Hur sjuk är jag?
För att inte tala om tiden efter innan jag fick svar....Jag satt bara i soffan, åt o kollade på film. Grubblade o hade ångest.

Anledningen till min hemska nojja beror på att det har hänt så mycket tråkigt i min omgivning det senaste året. Det är två arbetskamrater som gått bort i cancer, 28 och 44år. I julas dog en bekant i hjärnblödning, 43år. Sen har det hänt ytterligare tragiska händelser så det blir svårt att tänka "ja varför skulle det inte kunna hända mig?"
Jag var verkligen bombsäker på att jag hade nått sjukligt i magen. Helt jävla säker.
I torsdag fick jag svar. Det finns inga tecken på sjukliga förändringar!
Det kändes fan som jag fick tillbaka livet igen!!

Ja och detta har nog varit den främsta orsaken till ouppdaterad blogg och några kilo plus på vågen. Jag har helt enkelt inte orkat.

Men nu så är jag på G igen!
Byxorna stramar och jag har fått tillbaka den där eländiga bilringen under tuttarna. Det räcker nu!
Så igår reggade jag mig på Viktväktarna Online. Mitt mål är att gå ner till 79kg på tre månader. Det kommer nog bli rätt tajt, men jag kan väl åtminstone vara i närheten?
I dagsläget väger jag nog runt 88kg. Har ställt in fredagar som vägningsdag på VV Online så jag kommer börja regga min vikt på fredag, men har börjar räkna propoints idag.
Hoppa detta kan motivera mig att komma i mål!!

En pepp-bild...
Till vänster: Hösten/vintern -07. Ca 120-124kg
Till höger: Sommar 2012.  Ca 86-88kg

Nu ställer jag in siktet på 79kg. Igen.

5 kommentarer:

 1. Nettan Johansson3 september 2012 08:58

  Vad skönt att det inte var något fel på dej.
  Ja du tankarna flyger iväg när det händer så mycket tråkigheter runt omkring :(.
  Men vikten fixar du galant LYCKA TILL
  Kram

  SvaraRadera
 2. följ min kamp mot övervikten.

  SvaraRadera
 3. Men fy va hemskt vilken sits du varit i. Underbart att det inte var något farligt. Förstår att det känns som att du fått livet tillbaka.

  Jag vill oxå ha appen!!!!!! Längtar tills den kommer för androidtelefoner.

  Kram på´re!

  SvaraRadera
 4. Vad skönt att det inte var någonting allvarligt!!
  Kul att du har lagt upp bilder på din viktnedgång! Blev inspirerad att göra likadant själv på min blogg eftersom jag har gått ner 20 kg från 110 kg till 90 kg!
  Kämpa på!

  SvaraRadera