Hittade detta recept hos Matplatsen.
Jag har gjort lite justeringar som gör den lite mer viktväktarvänlig
genom att välja magrare alternativ på grädde och fraiche och även dragit
ner lite på mängden.
Det fick bli fredagsmyset ikväll. Supergott!!
4 port. / 11pp
600g fläskfilé
5 soltorkade tomater (Ridderheims)
1 vitlöksklyfta
1 köttbuljongtärning
1 purjolök
2½ dl matlagningsgrädde 15%
2 dl creme fraiche 15%
KNORR Kött & grillkrydda
salt & svartpeppar
smör att steka i
Putsa och skär filén i skivor. Salta och peppra. Stek i en panna (i två omgångar, annars blir köttet lätt kokt i stället för
brynt om man lägger allt i pannan på en gång!) så det får fin färg på
båda sidor. Strimla purjon och soltorkade tomater och låt steka med
tills löken mjuknat. Häll på grädde och creme fraiche. Smula ner
buljongtäningen och pressa i en vitlökskrydda. Låt puttra tills köttet
är genomlagat. Krydda med KNORR kött & grillkrydda efter smak.
Servera med pasta, potatis och/eller en god sallad. (Lägg till extra pp för det)
I de allra flesta fall så väljer jag "mellanfet" grädde & fraiche eftersom jag tycker att det blir godare än de magra alternativen.
Skulle jag välja 7% grädde och 5% fraiche skulle jag "tjäna" 2pp/port. För mig är det helt klart värt att prioritera det de gånger jag väljer att ha dessa livsmedel i maten.
Däremot om jag skulle använda fullfeta alternativ skulle jag få lägga till 6,5pp extra/port. DÅ blir jag snål med pointsen. Jag har visserligen växt upp med vispgrädde i brunsåsen, men sen jag flyttade hemifrån (för 100 år sen) har jag alltid använt 15%. Onödiga pp säger jag då!!
Ser gott ut! Fast jag får ju skippa fläsket :)
SvaraRaderaTar till mig receptet! Tackar.
SvaraRadera/Åsa
Smarrigt ser det ut! Lånar och testar nån dag.
SvaraRadera