lördag 16 februari 2013

Jag vet inte vad jag ska skriva...

Jag har haft lite funderingar ang min blogg den sista tiden. Det känns som jag bara tjatar o gnatar. Plus och minus, kilo, vikt. Samma sak hela tiden. Det är ju det bloggen handlar om då det är ju inte så konstigt egentligen. Men min viktresa har ju egentligen nått sitt slut. Bloggen startade jag upp för inspiration, ventliation, pepp i min resa mot målet. Nu är jag där.
Mitt mål är att väga under 80kg. Kraven för bukplastik säger max 79kg, därav mitt "tillfälliga mål" på 76kg. Men det är egentligen inget "mål" utan bara en tillfällig marginal inför operation.

Jag är medveten om att jag på ett eller annat sätt alltid måste kämpa emot mina demoner och jag kommer aldrig att kunna släppa taget över kontrollen. Då kommer jag gå upp i vikt igen. Jämnviktsresan är en livsresa.
MEN, jag vill försöka få bort "bantartänket". Hamna på en nivå där allt blir normalt. Jag vill inte äta godis för att jag är värd det, när jag varit duktig. Jag vill äta godis när jag är sugen på godis. På riktigt. Jag är inte där än, men jag måste jobba på den biten.
Jag har så lätt för att "slappna av" och genast hamna i "svulla-läge". Det är inte normalt.
Men jag vet inte om jag vill, kan, har lust att delge det på den här bloggen. Vi får se.
Just nu känner jag iaf för att ta en liten paus. Fundera lite och sen får vi se vad som händer. Jag har ju avslutat den här bloggen förr och återkommit ;)

Och till er som viktkämpar. Ge inte upp!! Kan jag, kan DU! Bestäm dig på riktigt och fokusera på målet. Är målet långt bort och känns övermäkigt? Dela upp målen!

4 kommentarer:

 1. Hej Anneli! Vilken fantastisk härlig blogg du har och vilken inspiration du är! Jag håller på med ett proejtk om träning och hälsa i skola och undrar utifall jag skulle kunna få ställa några frågor till dig? :)
  Du kan nå mig på min mail skruttevitch_von_skrot_@hotmail.com
  Lycka till med dina mål!!

  SvaraRadera
 2. Hejja hejja!!

  Hur går det för dig med VV? Hur länge har du hållt på?

  Jag kör VV sedan 6 veckor.. händer ingenting på vågen.. Känns rätt surt med tanke på hur noga jag är med att väga, mäta och räkna mina PP :(

  Peppkramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har kört VV under hela min viktresa. Alltså när jag lyckats fokusera på att gå ner i vikt ;) Jag gick ju ner 36kg på drygt ett år 2009. Efter det har jag pendlat 4-5kg upp o ner tills jag till slut tog tag i de sista 10kg efter sommmaren 2012.
   Jag är egentligen i mål nu och ska försöka fokusera på jämnviktsveckor och hitta en balans.

   Tråkigt att du inte får resultat. Går du på VV-möten så kolla med konsulenten om du kan få några bra tips. Eller oxå kan det vara så att du helt enkelt nått till en platå.
   Tränar du mycket kanske du behöver lägga till mer pp?
   Lycka till o ge inte upp!

   Radera