tisdag 27 oktober 2009

Grönsaksgratäng med rosmarin


Grönsaksgratäng med rosmarin
4 port
Det här behövs:
Vitlöksälskaren blandar ner några skivade vitlöksklyftor före gräddningen.

2 zucchini, ca 600 g
2 paprikor i olika färger
några kvistar färsk rosmarin
1 msk smör-&rapsolja - 3 points
2 tsk gourmetsalt
2 1/2 dl Kelda lagalätt - 5 points (Milda mini mat 7% 5,5 points)
3 ägg - 6 points
1 1/2 dl Arla Köket riven ost mager 12% - 2,5 points (räknat på 45g)
2 krm salt

Servera med:
200 g rökt skivad skinka - 5 points

Gör så här:
Sätt ugnen på 250º. Skär zucchini i skivor. Kärna ur och skiva paprikan. Lägg grönsaker och rosmarin i en smord ugnssäker form. Ringla över smör-&rapsolja och strö över gourmetsalt. Stek i mitten av ugnen ca 10 min. Sänk ugnsvärmen till 200º. Vispa ihop gräddmjölk, ägg, ost och salt. Häll blandningen över grönsakerna och tillaga i ugnen 25-30 min tills äggstanningen stelnat och fått vacker ljusbrun färg. Servera med rökt skinka och bröd.

21,5 points

5,5 points/port
Extra points för bröd om man vill ha det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar