torsdag 26 november 2009

ProPoints och lite motion....

Ang ett par kommentarer i mitt förra inlägg så tänkte jag svara på det i ett nytt...

Jag är jättenyfiken och har bara hört och läst om positiva saker när det gäller det nya programmet som Viktväktarna har lanserat nu.
Istället för att beräkna points på enbart kcal och fett så beräknas ProPoints på fler näringsämnen och det innebär att det tar hänsyn till mer effekter hur kroppen förbränner. Kanske lite mer åt GI-hållet? Är inte så bra på GI och LC, men jag tycker jag får den känslan lite när jag läst lite i andra bloggar o forum.
Vad jag har förstått så är man extra glad för att ALLA färska frukter är fria och att man kan blanda in mer fett i kosten.
(allt detta är vad jag snappat upp på nätet, så jag kan inte på något sätt garantera att det stämmer överens med verkligheten)

Men, jag kör ju Viktväktarna på egen hand och har så gjort sen i mars pga att min ekonomi är begränsad nu när jag är arbetslös. Så det nya programmet får vänta tills jag fått jobb igen så jag kan börja gå på möten.
Lite synd, men samtidigt är jag ju inkörd på "det gamla" och trivs bra med det.

Ang min motion.
När jag började VV i januari så hade jag i princip inte rört på mig alls.
Så min motion började med kortare promenader. Började med 2,5km. Ökade på sträckan successivt och ibland hade jag även stavar. "Tyvärr" tycker jag det är jättetråkigt att gå med stavar så de har mest hängt som prydnad i hallen.
Våren och sommaren så gick jag (i princip) dagliga promenader på mellan 6km upp till 1 mil.
I augusti hade jag gått ner 25kg och tyckte det var dags med lite annan motion att variera med. Gick med i en gymnastikförening och började aerobics och stepup. Tyvärr så fixade inte mina knän stepupen, men jag hänger kvar på aerobicsen för jag tycker den är sååå rolig! Tar det lite lugnt med hoppen bara. Aerobicsen är två gånger i veckan, men jag går oftast bara en.

I takt med höstmörkret så har mina utepromenader minskat och jag kände att jag på nått sätt ville kompensera det. Och eftersom jag ha gymet ett stenkast från mitt hem så kostade jag på mig ett halvårskort där. Så nu kör jag styrketräning varannan dag och kör kondition på löpband de andra dagarna. Vila på helgen och ibland nån dag mitt i veckan.
Numera tar jag cykeln så ofta jag kan istället för bilen. Det sparar både på miljön och min ekonomi. Och så får jag ju röra på mig =)

Så just nu är det ganska mycket träning, men jag har ju "tid". Hade jag haft ett arbete så hade jag nog inte hunnit med så mycket.

3 kommentarer:

 1. Vad roligt att du har ungefär samma viktnedgång som jag. Dig skall jag ju såklart lägga till på min länklista!

  Det är supert att du verkligen når dem mål du satt upp, personligen är det inget som får mig att känna mig bättre.

  Jag har satt mitt måldatum den 24 februari nästa år. Om jag klarar det så kommer jag ha gått ner 41 kg på 1 år.

  SvaraRadera
 2. Tack så mycket!

  Du, har du lust att skicka excell-programmet (VV) till mig igen? Det är ju borta som du förstår... :(

  SvaraRadera
 3. Ja du, det där med tid är ett aber. Just nu är jag hemma med minstingen och då kan man ju ta långpromenader de förmiddagar storingen är på dagis. De övriga dagarna blir det motionscykel eller kvällstid. Men hur ska det bli när jag börjar jobba igen. Det måste ju bli sena kvällar då.... Herregud vad jobbigt:-)

  SvaraRadera