måndag 11 januari 2010

Målvikt - när är det lagom?

Har funderat lite ett tag på min målvikt.
Jag sa från början att jag troligen vill hamna mitt i BMI-skalan för normalvikt. Alltså runt BMI22-23. Det skulle innebära en vikt på 70-73kg. Lite senare hade jag siktet inställt på ca75kg
Men jag vet inte. Jag tror att det blir för lite för mig. 75kg kan nog funka, men inte under det.
Jag menar. Jag har vägt över 120kg och tänjt ut min hud rejält. Jag är över 40år och min hud blir ju inte direkt slätare med tiden. Ärligt så tror jag att det inte blir så mycket positivt med att gå ner till under 75kg.

Idag när jag ställde mig på vågen så visade den 84,8kg. När jag tittar på min kropp så jag "smal" överallt förutom på magen. Mina armar är smala, mina ben är smala, mina nyckelben syns tydligt. Jag kan kan ju gå ner till 75kg och bli ännu smalare, men frågan är om jag tjänar på det både när det gäller utseendemässigt och fysiskt.
Jag skulle ju kunna gå ner till 75kg bara för att testa. Men samtidigt så finner jag ingen ingen anledning till det. Jag är ju, förutom magen, väldigt nöjd med kroppen. Eller nöjd o nöjd... =/ Allting är relativt =)

Så nu har jag siktet inställt på att komma under 80kg. 79,9kg är BMI24,9 och lyser grönt i min vikttabell. Maxgräns för normalvikt, men jag tror det blir alldeles lagom för mig.
Om jag landar på 79kg och sen gör en bukplastik så kommer det försvinna ca2kg till som de skär bort på magen och då helt plötsligt så hamnar jag på 77kg.

Och när jag inser att jag faktiskt inte har så många kilo kvar blir jag lite pirrig i magen. Jättelarvigt, men det är nått slags pirr av lycka, overklighetskänsla. För helvete jag är snart i MÅL! JAG har fixat den här resan. Hur många gånger har jag inte suckat uppgivet och gett upp min viktresor tidigare?

Tänk sen när jag blir av med min jättestora tunga skinnpåse på magen. När jag kan hoppa runt på gympan utan att magen lever ett eget liv, när jag kan ligga på rygg och på sidan i sängen utan att magen känns tung och hänger åt sidan så ryggen värker. Tänk när jag slipper känna att magen klibbar fast i knät när jag sitter i soffan.
En fantasi? Nej, det kommer att bli verklighet. Faktiskt.

(Jag vet ännu inte om jag kommer få en operation godkänd av landstinget. Men på nått vis så löser det sig. Det måste det göra)

Och med min nya insikt, att jag nog vill landa på 79kg, så inser jag att när jag klarat "Rivstart 2010" så har jag jag bara några hekto kvar till mål... Då blir det pirrigt igen =)
Så istället för 6kg på 8 veckor så ändrar jag till 7kg.
Sen är jag banne mig i mål!!

whiii!

Här jag på julafton. Om man bortser från magen och att foto är taget från ett mindre smickrande grodperspektiv och jag har århundradets löjligaste min. Nog tycker jag att jag är ganska lagom smal/tjock.


Ett annat i samma klänning

6 kommentarer:

 1. Jag tycker att ditt resonemang är sunt o bra! Du är ju redan nu jättefin i kroppen, alldeles lagom enl mej.. ;) Och som du säger, efter en bukplastik så försvinner ju några kilon till o magen.
  Sen tycker jag oxå att man ska tänka på att man ska kunna hålla sin vikt oxå. Att då sätta en för låg målvikt som man kanske aldrig haft kan ju göra det väldigt svårt. Det är jobbigt om man måste kämpa med näbbar o klor för att behålla en allt för lågt satt vikt.

  Du är iaf jätteduktig! :)

  SvaraRadera
 2. Du är jättefin på korten och vilket klokt resonemang du för...
  Keep going och heja,heja:O)
  Kram från Anette i Edinge

  SvaraRadera
 3. Klokt tänkt av en jättefin tjej!! Snygg som sjutton!! <3

  SvaraRadera
 4. Har läst lite runt i din blogg och GUD vilken resa du har gjort/gör!!!!! Jätteduktig vill jag säga. Jag har inte haft så många kg (15 kg)men jag känner igen det där När är man nöjd? Hade mål att nå 65 kg är 1.63 lång, men när jag kom dit så kände jag ingenting! trodde jag skulle vara jätteglad och NÖJD, men jag ser bara magen puta fortfarande...hänger ovanför mitt kejsarsnitt som en valk. Så jag bestämde mig att ta 5 kg till ner till 60 kg, som egentligen är ganska lagom för min längd, då börjar alla säga att nu ska du inte gå ner mer! Sen finns det dom som är 1.70 och väger 55 kg som tycker att jag är för smal?!?!
  Långt detta blev men jag hejar på dig!!!

  SvaraRadera
 5. svårt det där med "målvikt" har oxå funderat en del men nej man får ta ett delmål i taget och känna efter lite....

  SvaraRadera
 6. jag tycker du är jättefin. Har ju verkligen varit duktig och gjort den här resan. Tror att du kommer att känna dig lite annorlunda sen om du gör bukplastiken. Jag känner precis som dig, jag är nästan klar jag med. Har gått från 86,3 och satte målvikten först på 63. Men nu har jag tänkt om lite och det kommer nog att få bli 65 kilo. Man vill ju inte bli helt utan kvinnliga former :-)
  Lycka till och bamsekram. Jag kommer att följa dig fortsättningsvis också.

  // Susanne från Västerås

  SvaraRadera