måndag 18 januari 2010

Måndag, ny vecka, nya krafter...

Vaknade med huvudvärk o kände mig lite nere. Gick upp o käkade frukost, men gick o la mig igen....sov nån timme tills telefonen ringde. Telefonförsäljaare. Jaja, jag vaknade iaf o det var dags att gå upp.

Huvudvärken är bättre, men det ligger fortfarande o gnager lite. Men jag mår bättre!
Har haft ett litet peppsamtal med mig själv. Det är den årstid som jag har lätt för att hamna i svackor o må riktigt dåligt. Senaste året under min viktminskning har må-bra-kurvan pekat rakt uppåt i samma takt som viktkurvan pekat neråt. Men ibland så knackar dåligtmåendet på dörren och jag får kämpa lite för att mota bort det. Idag är en sån dag.
Men nu så....jag har plockat fram mina må-bra-vapen och ännu en gång tror jag att jag vinner matchen =)

Sen får jag läsa på Facebook att några av mina gamla arbetskamrater får komma tillbaka till "vårt" jobb. Det gör mig extra glad. Dels för mina kamrater och dels för att jag tar ett kliv nämre den dörren. Kanske får jag komma in till sommaren? =)

Men.... på tal om viktnedgång. Denna helg har varit helt kass. Jag har ätit o mumsat av det mesta som kommit i min väg. Åtminstone känns det så. Jag ställde mig på vågen igår kväll. Fick en chock. Jaja, det var med kläder, kvällsvikt, mycket vattendrickande och dagens matintag. Men huwa!
Så nu är det slut på hetsätandet. Nu är det strikt pointsräknande som gäller. Jag har klarat av frukosten såhär långt =)

Sådärja, slut på gnäll. Nu får det bli lite action istället!!

2 kommentarer:

 1. Halloj
  Hänger din nedstämdhet i hop med att du unnade dig mer än du tänkt dig i helgen? Eller hör det i hop med den mörka årstiden? Du behöver inte berätta om du inte vill. Men jag hör till dem som mår dåligt att den ljusa årstiden och de förväntningar om att "allt skall vara så bra och härligt på våren" Visst gillar jag våren men hösten är skön att "boa" in sig i. Kram Mamma Mia

  SvaraRadera
 2. Min depptid är nog egentligen hösten. När det börjar bli mörkt, grått & trist. Men hösten som var klarade jag galant, troligen pga mitt allmänna välmående iom viktnedgången och väldigt mycket mental träning i form av "positivt tänkande" och att jag börjat röra på mig.
  Min förhoppningsvis tillfälliga svacka nu tror jag mest beror på tristess. Jag är arbetslös och försöker fylla dagarna med nått meningsfullt, men det finns för mycket tid. Jag tränar 1-2timmar/dag 4-5 dagar/vecka. Fixar lite hemma, söker jobb. Sen då? Ja osv osv....
  Det är några "tråkiga" månader nu innan vårluften kommer. DÅ tycker jag det blir en härlig tid och jag kan känna att sommaren är nära. Då blir det genast lättare =)
  Men jag kommer fortsätta mina pepp-talk. Nog ska jag klara detta!
  Tack för omtanken!
  Kram

  SvaraRadera