torsdag 18 februari 2010

Har funderat....

Vad gör man när man är nöjd o inte har nått målet som normalvikt enligt BMI?

Grejen är ju att jag egentligen inte vet hur slutresultatet känns förrän jag gjort en bukplastik. Om jag tänker på hur jag ser ut på armar, lår&vader, rumpa, rygg, axlar så är jag "smal". Det är lite "sladdrigt" på vissa ställen men det blir ju inte mindre sladdrigt om jag blir ännu smalare.
Det som är mitt huvudsakliga "problem" nu är magen. Och den kommer vara kvar även om jag går ner till 80kg, 75kg, 70kg. Möjligen mindre fett, men skinnet kommer aldrig försvinna.
Det i sin tur gör ju att jag egentligen inte vet hur nöjd jag är egentligen eftersom jag inte ser och känner helheten.
Jag läste även på ett plastikforum att, om jag väljer att gå ner 5-6kg efter en bukplastik så påverkar det inte magen så att det riskerar att bli ett nytt häng.
Jag tror jag stannar här, just bara för att få ett avslut rent psykologiskt. Jag vägde 84,7kg i morse. Enligt BMI ska jag väga max79kg. Efter en bukplastik kommer det "automatiskt" att försvinna ca2kg skinn.
Kanske kommer jag sträva efter att hamna under 80kg efter op, kanske inte.
Men jag är nöjd och jag tror jag vill koncentrera mig på att hitta min jämnvikt, motionera och må bra nu. Jag tror jag redan landat där psykiskt. Jag mår så jävla bra nu och det måste ju ändå vara det som räknas? :-D
Och om vi skiter i utseendet(magen) så har jag fakstiskt nått det grundläggande målet. Jag mår bra, är hälsosam och jag har börjat träna & motionera. Och det tänker jag fortsätta göra...

Så, vad säger NI? Ge mig era reflektioner!

4 kommentarer:

 1. Jag tycker du resonerar otroligt sunt. Du vann massor av hälsoeffekter redan efter det att du gått ned 10 kg, nu har du tappat över 35. Du lever sunt och häslosamt! Du är en vinnare och jag förstår att du är nöjd och stolt. Med all anledning!!!!

  Stort GRATTIS till målvikten!!

  SvaraRadera
 2. Du resonerar så klokt,det viktigaste är att DU mår bra(inte att BMI:et mår bra:O)
  Du har fått så många mer vinster med din resa än bara viktnedgång,som du själv skriver så äter du annorlunda,du tränar och det är det viktigaste!!
  Du har gjort en enorm resa och du ska vara så STOLT över vad du åstadkommit,så stanna nu upp och hitta stabiliteten i din förändring och njut av det!!!!
  HELT RÄTT TÄNKT!!!!!
  Kram och Lycka Till

  SvaraRadera
 3. Helt rätt tänk!Grattis till målvikten o ett sundare liv! :)

  SvaraRadera
 4. Jämnvikt nu och målvikt efter ett år eller två?
  Tycker absolut att du skall vara nöjd med din vikt och det liv som du nu lever med mat och träning. Det kan ju vara så att du tar några kg till efter att du har varit jämnvikt ett tag.
  Tycker i princip att jag oxå duger om ca 4 kg minus och tänker nöjja mig med det.
  Men jag är lite sugen på att fortsätta ner till 63kg. Det är inget krav från min sida att kommma dit ner men om jag har stått på jämnvikt ett tag så kanske de sista kg försvinner av bara farten.
  Grattis till din jämnvikt och målvikt.
  Kram Mia

  SvaraRadera