torsdag 13 maj 2010

Pastsås med kyckling, spenat och soltorkade tomater

Underbart god pastasås! Prova!

4 port

150 färsk spenat
1 grillad kyckling - 12 points
2 vitlöksklyftor
8 marinerade soltorkade tomater (Ridderheims i vitlöksmarinad) - 12 points
smör till stekning (jag räknar aldrig med fettet i mina points, men jag snålar lite på det - lägg till om du vill)
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
3 dl Kelda matlagningsgrädde 15% - 13 points /eller/ Milda mini mat - 6,5 points

Grovhacka den färska spenaten. Skär kycklingen i små bitar. Skala och finhacka vitlöken. Grovstrimla tomaterna. Stek tomaterna och spenaten i lite smör. Rör i vitlök och grädden. Låt det koka ihop i några minuter. Lägg i kycklingbitarna och låt de bli varma, smaka av med salt & peppar.

Servera med färsk pasta.

Kelda matlagningsgrädde 15%
37 points
9 points/port
Med duoval Pasta= 13 points

Milda mini mat 7%
30,5 points
7,5 points/port
Med duoval Pasta= 11,5 points

Källa: Matplatsen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar