tisdag 22 oktober 2013

Nu är bukplastiken gjord!

I söndags åkte jag och syrran upp till Stockholm. På kvällen var vi ute o käkade på Vapiano vid Kungsbron. Vilken restaurang!! Jag blev helt kär! Sååå mysigt ställe! Italienskt, pasta, pizza, miljön, atmonsfären.  Man får ett kort när man kommer dit och sen reggar man allt man äter & dricker o sen betalar man i kassan när man går ut. Harni vägarna förbi så prova!!
En riktigt fin kväll dan före dan...

När vi kom hem till vår lånade lägenhet på kvällen tog vi lite förebilder på min mage. Det kan ju vara kul att ha att jämföra med sen...
Sen fick stackars syster lyssna på mitt nervösa babbel inför operation. Somnade sent och sov oroligt...

Sen var den stora dagen här!
Syrran skjutsade mig till kliniken och de tog emot mig direkt även fast jag var tidig.
Jag fick träffa en sköterska och hon skrev in mig, fyllde i lite papper osv. Efter det fick jag träffa min kirurg. Han gick igenom lite om operation och ritade på min mage. Sen fick jag även träffa narkosläkaren som hade lite frågor och information.
Vid det här laget var jag skapligt nervös ..
Efter en stund kom narkossköterskan o hämtade mig för att gå till operationslokalen. Väl uppe på operationsbordet låg jag nästan o skakade av nervositet. Men de jobbade snabbt. På med en kanyl, kollade blodtrycket. Jag skulle få ett starkt smärtstillande medel som jag skulle bli lite go av... Men jag fick en mask över mun o näsa o efter typ ett halvt djupt andetag sov jag... ZzZZZzzzzZZzzz....

På uppvaket vaknade jag av att jag frös som en galning. Fick snabbt hjälp med det då de hade nån slang med varm luft som de stoppade in under täcket. Jag mådde oförskämt bra efter op. Ingen illamående och jag var snart uppe på toan. Ingen yrsel heller.
Sen blev jag skjutsad till mitt rum. Resten av kvällen hände det inte så mycket mer. De kom med lite smärtstillande och penicillin. Fick in lite mat.
Jo, jag fick ta en spruta på mig själv. Riktigt läskigt då jag aldrig gjort det förut. Just innan man vet hur det känns. Måste man ta i? Går det lätt? Är inte spruträdd, men att ta på sig själv!! Men det gick bra. Kvällens spruta kommer gå lättare :)

Idag blev det lite info om mediciner o lite annat, vi provade ut en gördel och framför allt....jag fick se resultatet. Det finns inte ord, vilken känsla!! ALLT fluff är borta och jag har en PLATT mage!! Var tvungen att gråta en skvätt.... Vilken lycka!!

Sen fick jag packa ihop o åka hem... Resan på dryga två timmar gick bra. Har egentligen inte haft så ont än så länge. Det spänner o drar mest. Men komma i o ur sängen är lite bökigt :)

Mamma håller mig sällskap och hjälper till med lite praktiskt de första dagarna...

Bilder återkommer jag med när det finns nått att visa...

Nu är det dags för lite vila!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar