söndag 23 augusti 2009

Kassler med het smak



Åt detta hemma hos mamma idag och det var sååå gott!

Kassler med het smak - 8 port.
4,5points/portion
(beräknat på %-fetthalt som jag skrivit in i receptet)

800g kassler
150g fetaost (max 16%)
2dl creme fraiche( 15%)
1dl ajvar relish, gärna stark
3msk persilja
1 skalad vitlök

Mixa fetaost, creme fraiche, ajvar relish, persilja och vitlök till en slät kräm med en mixer eller matberedare.
Lägg kasslern (omlott) på ett eldfast fat och bred blandningen över. Peta lite med en gaffel så att såsen rinner ner mellan kasslerskivorna.
Gratinera i ugnen i 15-17 min tills kasslern blivit varm.
Garnera med kryddgrönt.
Servera direkt eller avsvalnad och med potatis.

Glöm inte lägga till points för potatisen!
Mamma hade inte mixat såsen utan bara smulat sönder fetaosten i. Det funkade bra det oxå =)

Rekommenderas!!

3 kommentarer:

  1. Åh det låter jättegott! Det måste jag testa. Tack för receptet =)

    SvaraRadera
  2. Ska det vara en skalad vitlök eller en skalad vitlöksklyfta???? och vad är ajvar relish?

    SvaraRadera
  3. EN skalad vitlöksklyfta. Ajvar är en kryddig sås med paprika som bas. Jättegott! =)

    SvaraRadera