söndag 18 oktober 2009

Krämig saffranslax med ugnstekta grönsaker

Hittade detta recept hos Åse, www.56kilo.se
Det har blivit en favorit här hemma men snart kommer nog mina söner säga "mamma, kan vi äta nått annat än lax??" =)
Hade det även på tjejmiddagen förra helgen och alla åt med god aptit.
Rekommenderas!!

Krämig saffranslax med ugnstekta grönsaker

15% grädde - 10,3 points/port 7% grädde - 9,2 points, oljan är inte med räknad i pointsen (jag brukar inte räkna med det)

4 laxfiléer á 125g - 16 points
1 burk Arla saffran och tomat fraiche - 15,6 points
2 dl matlagningsgrädde 15% - 8,7points (4,2points Milda mini mat 7%)
körsbärstomater
1 schalottenlök
1 zucchini
1 röd lök
1 röd paprika
1 gul paprika
citronpeppar
flingsalt
kräftstjärtar eller/och räkor - 1dl=1points
½ dl vitt vin
olivoja

Gör så här:
Skär ner grönsakerna (zucchini, lök, paprika) ringla lite olivolja över och strö flingsalt över, lägg i ugnsfast glasform och in i ugnen på 225 grader.
Lägg filéerna i en ugnsfast form, krydda med lite flingsalt och citronpeppar och pensla gärna med flytande margarin innan kryddningen.
Ställ i ugnen tillsammans med grönsakerna när grönsakerna varit inne ca en kvart.

Under tiden stek schalottenlöken i lite smör och häll i fraiche + grädde + vin. Låt puttra upp.
När laxen varit inne 10-15 minuter, ta ut formen och häll såsen över + lägg några halvor körsbärstomater i och blanda i lite kräftstjärtar/räkor och låt stå inne ca 5 minuter till.
Tiderna är ungefärliga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar