Hittade detta recept hos Åse, www.56kilo.se
Det har blivit en favorit här hemma men snart kommer nog mina söner säga "mamma, kan vi äta nått annat än lax??" =)
Hade det även på tjejmiddagen förra helgen och alla åt med god aptit.
Rekommenderas!!
Krämig saffranslax med ugnstekta grönsaker
15% grädde - 10,3 points/port 7% grädde - 9,2 points, oljan är inte med räknad i pointsen (jag brukar inte räkna med det)
4 laxfiléer á 125g - 16 points
1 burk Arla saffran och tomat fraiche - 15,6 points
2 dl matlagningsgrädde 15% - 8,7points (4,2points Milda mini mat 7%)
körsbärstomater
1 schalottenlök
1 zucchini
1 röd lök
1 röd paprika
1 gul paprika
citronpeppar
flingsalt
kräftstjärtar eller/och räkor - 1dl=1points
½ dl vitt vin
olivoja
Gör så här:
Skär ner grönsakerna (zucchini, lök, paprika) ringla lite olivolja över och strö flingsalt över, lägg i ugnsfast glasform och in i ugnen på 225 grader.
Lägg filéerna i en ugnsfast form, krydda med lite flingsalt och citronpeppar och pensla gärna med flytande margarin innan kryddningen.
Ställ i ugnen tillsammans med grönsakerna när grönsakerna varit inne ca en kvart.
Under tiden stek schalottenlöken i lite smör och häll i fraiche + grädde + vin. Låt puttra upp.
När laxen varit inne 10-15 minuter, ta ut formen och häll såsen över + lägg några halvor körsbärstomater i och blanda i lite kräftstjärtar/räkor och låt stå inne ca 5 minuter till.
Tiderna är ungefärliga.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar