torsdag 21 januari 2010

Laxfilé med bakad potatis och ägg- och räkröra


4 port.

4 bitar lax á 125g
salt

Ägg- och räkröra:
1 ½ dl crème fraiche - 6,5 points
½ dl majonnäs - 5 points
2 hårdkokta ägg - 4 points
¼ röd lök
2 msk hackad dill
150 g skalade räkor - 2 points
salt

Bakad potatis:
4st bakpotatis à 180g

Vitlökssmör:
50g smör
1tsk pressad vitlök
några dillkvistar

Lägg laxfilébitarna i en ugnsfast form och salta ordentligt. Ställ in i ugnen och stek i 200 grader i 15-20 minuter.

Gör under tiden ägg- och räkröran.

Blanda crème fraiche och majonnäs. Hacka ägg och röd lök och rör ner. Blanda i dill och räkor. Smaka av med salt.

Baka potatisen i mikron. Lägg potatisarna på en tallrik som tål hög värme. Gör hål med en provsticka och kör i mikron på full effekt i ca 8-10 minuter. Känn med provsticka att de är klara.

Skär smöret i mindre bitar och blanda med vitlök. Lägg några dillkvistar över.

Servera med sallad.

Källa: http://www.recepten.se/

Per portion:
Lax - 4 points
Ägg- och räkröra - 4,5 points
Bakad potatis - 2 points
Vitlökssmöret - 2,5 points

Det blir ganska mycket points, men det är helt klart värt det. Det jag snålade in på ikväll var vitlökssmöret. Sen kan man mycket väl hoppa över laxen och bara äta potatis och röran med en stor portion sallad.

Mycket Gott!!

1 kommentar: