söndag 10 april 2011

Visst är det härligt med detta vårväder?

Alldeles alldeles underbart! =)

Man liksom ser hur ALLA blommar upp. Vaknar ur sitt ide.
Det syntes tydligt när jag var o handlade igår. Vinterjackor är i princip som bortblåsta och var o varannan kom bärandes på grillkolspåsar. Gissade att väldigt många hade sin grillpremiär denna helg.
Själv så har jag firat våren med två riktigt långa promenader. Jisses vad jag saknar dom under vinterhalvåret!
I lördags gick jag ensam, knappt en mil som tog ungefär 1tim 40min. Lite lite för blåsigt, men det var oerhört skönt ändå.
Idag fick jag sällskap av en god vän och vi drygade ut sträckan lite så det slutade på ca 11km. Det tog ungefär två timmar. Lite lugnare tempo, vi hade mycket att prata om då vi inte setts på länge ;)

Vid närmare eftertanke så är nog våren den bästa perioden på hela året. När både naturen och männiksor blommar upp och får ny kraft. Sommaren är ju underbar, men på nått vis så ligger det lite mer känslor bakom våren?

Ja, och HUR går det med min vikt?
Hopplöst fall typ =)
Tränar som en tok, främst konditionsträning. Men det händer inte så jättemycket på vågen.
Jag var ju pinsamt nog o nosade på andra sidan 90kg-strecket(närmre 91kg) i vinter(som jag nog inte avslöjat i bloggen?), men har vänt spiralen nu. Vågen visade 87,8kg idag. Har inte hänt så jättemycket på vågen, men jag känner desto mer på kroppen. Eller kanske det vara är inbillning?

På torsdag ska jag till gymmet o testa en våg som mäter:
Benmassa i kg
Musklemassa i kg
Kroppfett i %
kroppsvatten i %
Basal Metabolic Rate (BMR)

Tänkte att det skulle ge mig en kick att gå ner de här sista kilona som jag tjatat om länge nu. Göra en vägning nu och sen jämföra resultatet efter att jag gått ner till 80kg. Men för att kunna göra det måste jag ju gå ner till 80.... =D
Sen ska det bli spännande o se hur väl det stämmer överens med BMI.

Så jag antar att det bara är att hänga i ;P
Räkna points, gå härligt långa vårpromenader och hänga på gymmet... =) De två sistnämnda gör jag mer än gärna, det är värre att hålla i pointsen...

Jag tänker vinna...

2 kommentarer:

 1. Jag skall oxå vinna över kilorna. Närmare bestämt fem minst och det innan den 9 maj. Du kan läsa mer om det på min blogg. Vi grillade i lördags och i dag har jag torkat av möbler på altanen och cyklarna som står där. Du kan läsa om vad jag skall göra i morgon på den andra bloggen. Så jag motionerar mer munnen än kroppen nu för tiden.
  Men du är duktig och kämpar på med din träning och dina points. Det är som sagt bara att kämpa på. Kramis Mamma Mia

  SvaraRadera
 2. hej
  javisst är vårvädret helt underbart!
  jag har precis hittat hit till din blogg och blev jätteglad att se att du använder det "gamla" pointssystemet! Trodde det var endast jag kvar. 2008 gick jag ner 20 kg med vv och points. vid nyår insåg jag att jag ätit på mig nästan alla kilon IGEN! Är på vägen ner igen men det går sååå trögt och motivationen kunde varit bättre så det var extra kul att hitta din blogg!

  SvaraRadera